Hollywood Container House
       
     
Hollywood Container House
       
     
Hollywood Container House
       
     
Rendering.jpg
       
     
train.jpg
       
     
Diningv5.jpg
       
     
Entry-Foyer2.jpg
       
     
Front-magic-hour2.jpg
       
     
Great-Room2.jpg
       
     
Kitchen2.jpg
       
     
LOGGIA.jpg
       
     
Master.jpg
       
     
3D-View-2.jpg
       
     
1.jpg
       
     
7.jpg
       
     
32320 PCH v2.jpg
       
     
Beachbox longshot 300dpi.jpg
       
     
Carlton 1 Exterior Render.jpg
       
     
Carlton 2.jpg
       
     
Mulholland Entrance.jpg
       
     
Mulholland Exterior.jpg
       
     
Rhodes Interior.jpg
       
     
RP Deck.jpg
       
     
Sevy.jpg
       
     
Thames Place Interior.jpg
       
     
2.jpg
       
     
9.jpg
       
     
13.jpg
       
     
15.jpg
       
     
16.jpg
       
     
The Meadow, Silverlake
       
     
rendering-of-proposed-homes2.jpg
       
     
New Leaf 2.jpg
       
     
newleafredo.jpg
       
     
Ravine-house.jpg
       
     
10 flr option 2 .jpg
       
     
Corner 2 copy.jpg
       
     
Hotel pool
       
     
Night.jpg
       
     
SANTA MONICA PERSPECTIVE3.jpg
       
     
Version-2.jpg
       
     
2.jpg
       
     
6.jpg
       
     
3.jpg
       
     
8.jpg
       
     
13.jpg
       
     
Pasadena Hillside Home
       
     
Hollywood Container House
       
     
Hollywood Container House

The project proposes a new 3,750 sq ft three-story type I non-combustible, thirty-foot high Single Family Dwelling with a 370 sq ft two-car tandem covered carport and two additional off street tandem parking spaces (4 off-street total) on a 15,402 sq ft lot. The project is subject to Baseline Hillside Ordinance. 

The project is designed as a pre-fab house made from shipping containers clad in two types of panels, steel and fiber reinforced cement. The design strategy was to first lay out the modules in such a way that the foundation would meet required slope setbacks to avoid deepened foundations, such as piles, making the project less intensive. A 1-½:1 trim, up-slope from the private street, addresses the grading department's requirements for a conforming slope and landform grading. The trim causes one 4” oak tree clinging to a sandstone outcropping to be removed to bring the slope in compliance.The structure is arranged to fit within the existing trees. All the footings meet a h/3 setback creating a small first floor cantilever allowing a larger planted area to extend under the structure.

The first level utilizes a dark brown panel to make a relationship with the earthy colors of the site and dark gray panels for a second floor master bedroom volume which cantilevers out from the the level below to create a broken up volume to articulate the building mass and create shadows below.

The landscape design strategy seeks to concentrate natural chaparral surrounding the structure to integrate with the greater neighborhood hillside context and create a feeling of a light footprint. New oak trees are added on the west side to mitigate one removed tree and balance out the number of existing trees on the east side, screen and provide shade the west facade.

 

Hollywood Container House
       
     
Hollywood Container House
Hollywood Container House
       
     
Hollywood Container House
Rendering.jpg
       
     
train.jpg
       
     
Diningv5.jpg
       
     
Entry-Foyer2.jpg
       
     
Front-magic-hour2.jpg
       
     
Great-Room2.jpg
       
     
Kitchen2.jpg
       
     
LOGGIA.jpg
       
     
Master.jpg
       
     
3D-View-2.jpg
       
     
1.jpg
       
     
7.jpg
       
     
32320 PCH v2.jpg
       
     
Beachbox longshot 300dpi.jpg
       
     
Carlton 1 Exterior Render.jpg
       
     
Carlton 2.jpg
       
     
Mulholland Entrance.jpg
       
     
Mulholland Exterior.jpg
       
     
Rhodes Interior.jpg
       
     
RP Deck.jpg
       
     
Sevy.jpg
       
     
Thames Place Interior.jpg
       
     
2.jpg
       
     
9.jpg
       
     
13.jpg
       
     
15.jpg
       
     
16.jpg
       
     
The Meadow, Silverlake
       
     
The Meadow, Silverlake

A 50 building 200 unit apartment complex on a mile long, 100 foot wide, strip of land. The architectural proposal consists of 6 concrete prefab modules per building that are shipped, craned into position, and bolted together to reduce the impact of the neighbors with shorter construction time.

rendering-of-proposed-homes2.jpg
       
     
New Leaf 2.jpg
       
     
newleafredo.jpg
       
     
Ravine-house.jpg
       
     
10 flr option 2 .jpg
       
     
Corner 2 copy.jpg
       
     
Hotel pool
       
     
Hotel pool

Concept for a 15 story Hotel with the pool deck on the 14th floor beneath two 6,000 sf residential penthouses.

Night.jpg
       
     
SANTA MONICA PERSPECTIVE3.jpg
       
     
Version-2.jpg
       
     
2.jpg
       
     
6.jpg
       
     
3.jpg
       
     
8.jpg
       
     
13.jpg
       
     
Pasadena Hillside Home
       
     
Pasadena Hillside Home